Novosti in obvestila

25mar
2019

Obvestilo o sezonski menjavi pnevmatik

Obvestilo o sezonski menjavi pnevmatik

Spoštovane stranke,

obveščamo vas, da je prišel čas za sezonsko menjavo pnevmatik. 

V Sloveniji je zimska oprema obvezna v obdobju od 15. novembra pa do 15.marca. Po 15. marcu je priporočljivo zamenjati zimske pnevmatike z letnimi. Letne pnevmatike imajo pri temperaturah nad 7 stopinj celzija precej boljše vozne lastnosti kot zimske. Sama zavorna pot letnih pnevmatik je pri višjih temperaturah krajša, posebno na mokrem cestišču. Poleg tega je tek avtomobila pri letnih pnevmatikah precej mirnejši in tišji, ker se izkazuje tudi v manjši porabi goriva. Obraba zimskih pnevmatik se pri temperaturah nad 7 stopinj močno poveča, pnevmatike se zvulkanizirajo, kar lahko pomeni, da postanejo trde in izgubijo svoje lastnosti, katere potrebujemo za zimske dni. Prav tako je tudi obraba letnih pnevmatik pri nizkih temperaturah večja kot običajno.

V kolikor je vaš komplet letnih pnevmatik na hrambi vas prosimo, da se za dogovor glede termina menjave pnevmatik obrnete na ALD-jevo partnersko vulkanizersko delavnico, ki je opravila zadnjo menjavo pnevmatik (tekom jeseni 2018) 2-3 dni pred načrtovanim prihodom. V izogib težavam vsled neustreznih pnevmatik v primeru uporabe vozila v tujini, vam v nadaljevanju posredujemo tudi informacije glede zakonskih obvez o obvezni opremi v drugih državah, katere vam svetujemo, da upoštevate pri definiranju termina menjave pnevmatik.

Podatki o ALD-jevih partnerskih vulkanizerskih delavnicah, kontaktnih telefonskih številkah in njihovih naslovih so na razpolago na http://www.aldautomotive.si/download.

V kolikor se srečujete s prvo menjavo pnevmatik vam svetujemo, da kontaktirate ALD-jev klicni center, kjer boste lahko pridobili vse potrebne informacije o lokaciji menjave pnevmatik.

V kolikor so bile pnevmatike v trenutku zadnje sezonske menjave zavržene zaradi iztrošenosti, oziroma v kolikor pnevmatike niso vključene v najemnino ali so vsi kompleti že izrabljeni, je za montažo novega kompleta potrebna ALD-jeva, kot tudi najemnikova odobritev.

Kompleti letnih pnevmatik, ki bodo demontirani, bodo ostali na hrambi pri naših partnerjih do jeseni 2019.

OPOMBA: V kolikor je del dodatne opreme vašega vozila tudi varnostni nastavek ključa vijakov platišč, ki se običajno nahaja v prtljažniku vozila, vas prosimo, da ga pripravite vulkanizerju na vidno mesto, saj je nujno potreben za izvedbo menjave pnevmatik.

 


 

Obvezna zimska oprema v drugih državah:

Avstrija - v obdobju od 01.11. do 15.04. za vozila do 3,5 t v času zimskih pogojev

Bosna i Hercegovina - v obdobju od 15.11. do 15.04. ne glede na vremenske pogoje

Hrvaška - v obdobju od 15.11. do 15.04. ne glede na vremenske pogoje

Srbija - v obdobju od 01.11. do 01.04. morajo biti vsa vozila opremljena s štirimi zimskimi pnevmatikami v kolikor je na cestišču sneg, led ali poledica

Pokličite nas
01 300 78 20