Novosti in obvestila

19okt
2023

Sezonska menjava pnevmatik 2023

Sezonska menjava pnevmatik 2023

Spoštovani,

 

Obveščamo vas, da je prišel čas za sezonsko menjavo pnevmatik.

 

V kolikor vaša pogodba o poslovnem najemu vključuje storitev servisiranja letno/zimskih pnevmatik, vam svetujemo, da menjavo pnevmatik uredite tekom meseca oktobra. S pravočasno menjavo se boste izognili gneči in daljšim čakalnim vrstam ter se hkrati ustrezno pripravili na potovanje v nekatere sosednje države, ki imajo zakonski rok za menjavo pnevmatik že s 1. novembrom. V Sloveniji je zimska oprema obvezna od 15. novembra, kar predstavlja tudi zadnji rok za menjavo pnevmatik.

 

Podatki o ALD-jevih partnerskih vulkanizerskih delavnicah, kontaktnih telefonskih številkah in njihovih naslovih so na razpolago na spletni strani Pnevmatik centri. Da bi pospešili postopek menjave pnevmatik, vas naprošamo, da se obrnete neposredno na pnevmatik centre na navedene telefonske številke. Klicni center ALD Automotive (tel.: 01 330 14 40, e-mail: operativa.si@aldautomotive.com) vam je na voljo v vseh situacijah, ko se za termin ni možno dogovoriti neposredno z vulkanizerjem. Npr. v kolikor gre za prvo menjavo pnevmatik, se obrnite na ALD Automotive klicni center, ki vam bo podal vse potrebne infomacije o lokaciji menjave. 

 

V kolikor je vaš komplet zimskih pnevmatik na hrambi, vas prosimo, da se za dogovor glede termina menjave pnevmatik obrnete na ALD-jevo partnersko vulkanizersko delavnico, ki je opravila zadnjo menjavo pnevmatik (tekom pomladi 2023) 5 delovnih dni pred načrtovanim prihodom.

 

V kolikor so bile pnevmatike v trenutku zadnje sezonske menjave zavržene zaradi iztrošenosti, oziroma v kolikor pnevmatike niso vključene v najemnino, ali pa so vsi kompleti že izrabljeni, je za montažo novega kompleta potrebna ALD-jeva kot tudi najemnikova odobritev.

 

Kompleti letnih pnevmatik, ki bodo demontirani, bodo ostali na hrambi pri naših partnerjih do spomladi 2024.

 

OPOMBA: Navzočnost varnostnega nastavka KLJUČA VIJAKOV PLATIŠČ v vozilu preverite še pred samim obiskom vulkanizerske delavnice! V kolikor je del dodatne opreme vašega vozila tudi varnostni nastavek ključa vijakov platišč, ki se običajno nahaja v prtljažniku vozila, vas prosimo, da ga pripravite vulkanizerju na vidno mesto, saj je nujno potreben za izvedbo menjave pnevmatik.

Pokličite nas
01 300 78 20